CONTACT

Vitaal Mensenwerk

Mondriaanlaan 7, 3431 GA Nieuwegein (bezoekadres)

Aanmelden kan eenvoudig door te bellen naar 033 25 44 700 of via het aanmeldingsformulier op de website van Vitaal Mensenwerk,
zie aanmelden.

Routebeschrijving

google-maps-icoon
OPENINGSTIJDEN

Telefonisch spreekuur: 8.30 – 9.30 uur en 15.30 tot 16.30 uur

Openingstijden op afspraak.

PRIVACY

Op de website van Vitaal Mensenwerk vindt u informatie over privacywetgeving volgens de AVG.

Om je evenwicht te bewaren, is in beweging zijn essentieel (vrij naar Di Mario).

Vitaal Mensenwerk biedt geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen vanaf 18 jaar. Dat doen wij vanuit een basishouding van respect en met beide benen op de grond. Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen prettig wil leven en dat iedereen kwaliteiten en de kracht heeft om zich te ontwikkelen. Huber (2014)* beschrijft gezondheid als ‘het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, mentale en fysieke uitdagingen van het leven’. Daar sluiten we ons bij aan. Het gaat niet om het creëren van een ideale toestand, dat mag overigens wel een soort richtsnoer zijn. Het gaat om vitaal voelen, lekker functioneren en deelnemen in de maatschappij. Alles staat met elkaar in verband: de mens zelf, de privésituatie en de (werk)omgeving. Het is een dynamisch evenwicht en het verandert continu. Veranderen hoort bij het leven, verandering in jezelf, je privéleven of in je baan. Het is onze expertise mensen grip te geven op deze veranderingen.

Zowel wij als uw verwijzer vinden het belangrijk dat u snel wordt geholpen. Vandaar dat wij ernaar streven dat u binnen 5 werkdagen uw afspraak voor de intake heeft bij een behandelaar. Degene die de intake doet, is in principe ook uw behandelaar. Dat is namelijk een tweede streefnorm die wij hanteren. Zo min mogelijk verschillende personen waar u mee te maken krijgt.
Wachttijden zijn echter niet alleen van ons afhankelijk. Wanneer u specifieke wensen/eisen heeft omtrent dag(deel) en tijd kan de wachttijd afwijken van bovenstaande.

 * Huber, M.A.S. (2014). Towards a new, dynamic concept of Health. Its operationalisation and use in public health and healthcare, and in evaluating health effects of food. Maastricht: Universiteit van Maastricht. Proefschrift.

TEAM
null

Jorieke van der Willik

Jorieke van der Willik

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

Sinds 2018 werk ik als psycholoog in de praktijk in Lunteren. De kleinschaligheid van deze locatie vind ik prettig; op deze plek wordt er de tijd voor je genomen en sta jij centraal. We zullen proberen in kaart te brengen waarin je vastloopt of moeite ervaart; en welke mogelijkheden/handvatten er zijn om hier op een andere manier mee om te gaan. Ik ben gespecialiseerd in ADHD, autisme en angstproblematiek.

Opleidingen
Tijdens mijn bachelor psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen deed ik ervaring op in het begeleiden van mensen met ADHD en autisme. Omdat ik ook gefascineerd was geraakt door de interactie van je gedachten/ gevoelens en je lichamelijke gesteldheid, heb ik de tweejarige master Medische psychologie in Tilburg gevolgd. Ik deed werkervaring op bij het St. Anna ziekenhuis te Geldrop met een zeer diverse clientenpopulatie. Na mijn master kreeg ik de mogelijkheid om me te verdiepen in het geven en opzetten van een sociale vaardigheidstraining waarbij mensen zich assertiever leren opstellen. Ook volgde ik de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT), zodat ik ook mensen met bijv. een depressie, trauma of angstklachten kan helpen. De opleiding voor EMDR heeft ervoor gezorgd dat ik in een relatief korte tijd mensen kan helpen met het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Werkervaring
Ik ben na mijn opleidingen een aantal jaar werkzaam geweest bij een instelling gespecialiseerd op het gebied van diagnostiek en behandeling van ADHD en autisme. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met cliënten uit verschillende culturele achtergronden en heb ik ervaren dat de context vaak een belangrijke rol speelt bij het begrijpen en het behandelen van klachten. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om deze context of geloofsovertuiging een plek te geven binnen de behandeling.

Therapeut
Mijn werkstijl is: respect voor wat er is, concreet, empathisch, direct en onomwonden. Duidelijk, actief en met een vleug humor. Ik werk met passie en geniet van wat ik doe in mijn werk. Voor mij betekent het ontmoeten van mensen in mijn werk het samen op trekken in een belangrijk ontwikkel moment in het leven van de ander.

Wetenschapper
Omdat ik het belangrijk vind dat behandelingen en zorg wetenschappelijk onderbouwd zijn ben ik direct na mijn master aan een PhD traject begonnen. Ik was projectleider van een internationaal onderzoeksteam op gebied van kwaliteitsverbetering in de zorg. Ik merk in het begeleiden van cliënten uit het bedrijfsleven dat deze kennis van toegevoegde waarde kan zijn bij het creëren van overzicht in hun bedrijf (processen). Tevens is de kennis van het schrijven en structureren van wetenschappelijke artikelen zeer handig voor studenten die vastlopen met o.a. hun thesis.

null

Kim de Moor

Kim de Moor

Psychologisch onderzoek, Praktijk ondersteuner GGZ

Sinds januari werk ik met veel plezier als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij Vitaal mensenwerk. Samen met mensen analyseer en verhelder ik de psychische klachten en vervolgens bekijken we wat de beste aanpak is om de klachten te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. In 2013 ben ik afgestudeerd als psycholoog. Hierna ben ik een jaar werkzaam geweest bij een GGZ instelling waar ik voornamelijk met angst en stemmingsproblematiek heb gewerkt. Daarnaast heb ik drie jaar als praktijkondersteuner GGZ gewerkt, in deze functie begeleidde ik mensen met psychische en psychosociale problemen.

null

 Marleen van Pelt

Marleen van Pelt

Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, eHealth, praktijkondersteuner GGZ

Ik vind het belangrijk dat er in behandeling een gevoel van veiligheid en vertrouwen is, met aandacht voor zowel klachten als krachten – want die hebben we allemaal. Samen kunnen we onze blik dan richten op zowel de voor jou belangrijke knelpunten als op de mogelijkheden die je hebt om hier iets mee te doen. Dit kan de vorm van verandering, maar ook van acceptatie hebben.

Ik ben sinds januari 2019 werkzaam als basispsycholoog bij Vitaal mensenwerk op de locaties Nijkerk en Nieuwegein. Hier verricht ik psychologisch onderzoek en werk ik aan de behandeling van uiteenlopende klachten. Naast mijn werk als basispsycholoog vervul ik de functie van praktijk ondersteuner GGZ (POH-GGZ) bij verschillende huisartsen in Zeewolde. Hier begeleid ik mensen met psychische- en/of psychosociale klachten. Het werken met een grote verscheidenheid aan mensen en typen problematiek geeft me energie, ik kijk graag op creatieve wijze hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het leven weer als wat draagbaarder en plezieriger ervaren kan worden.

null

 Nicole van der Klei

 BIG nr. 89062242416

Nicole van der Klei

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Oplossingsgerichte therapie, EMDR, Relatietherapie, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ

 

Ik ben aan mijn opleidingen en dit werk begonnen vanuit een nieuwsgierigheid en enthousiasme naar de mens en hoe die psychisch in elkaar zit, met uiteindelijk als doel om daar waar het vastzit weer beweging te kunnen brengen zodat het leven op een meer prettige en bevredigende manier geleefd kan worden.

Na mijn universitaire opleiding tot psychologe volgde ik de opleiding tot GZ-psycholoog, (cognitief) gedragstherapeut, integratieve psychotherapeut en EMDR therapeut (European practitioner) met ook cursussen op het gebied van de schemagerichte therapie, mindfullnes en diagnostiek.

Na in de afgelopen 23 jaren gewerkt te hebben op opnameafdelingen, deeltijdbehandelingen en poliklinieken ben ik vanaf 1 juni 2017 in dienst van Vitaal mensenwerk en werkzaam bij een gezondheidscentrum in Nieuwegein en Nijkerk.

null

Sjaak Weel

BIG nr. 19916848525

Sjaak Weel

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Relatietherapie, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

 

Als ik mijzelf typeer dan zeg ik altijd dat ik een tweede kanser ben. Op mijn 16de ben ik gaan werken als baggeraar en later als heier in de bouw. Op mijn 22ste heb ik het roer omgegooid, en ben ik psychologie gaan studeren, richting Psychonomie en Arbeid & Organisatie. Tijdens en na mijn studie heb ik verschillende functies gehad in het bedrijfsleven.

In 1998 besloot ik wederom dat het anders moest en ben ik voor mezelf begonnen als ZZP’er met werkzaamheden binnen het domein Arbeid & Organisatie. In 2001 wilde ik het bedrijf laten groeien en zijn er medewerkers bijgekomen. In 2005 is het roer weer omgegooid, en heb ik mezelf bijgeschoold in klinische psychologie en cognitieve gedragstherapie. Dit resulteerde in 2010 in de logoverklaring, het paspoort voor de GZ-opleiding. Begin 2013 heb ik deze tweejarige opleiding afgerond. En ja, daarnaast heb ik ook een gezin met kinderen waar ik veel van hou en ben ik veel thuis. Ik ben analytisch, vrolijk, energiek, hou van verandering, geloof dat alles mogelijk is en in contact vind ik humor ook belangrijk.

null

Carla Gerritsen

Carla Gerritsen